Matematică, întrebare adresată de AriadnaAndreea, 9 ani în urmă

sa se arate ca ( x- 1) (x - 2 ) > x- 3 , oricare ar fi x apartine lui R

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alesyo
19
(x-1)(x-2)>x-3
x^2-2x-x+2-x+3>0

x^2-4x+5>0
x^2-4x+5=0
a=1
b=-4
c=5

(-4)^2-4*1*5=16-20=-4

Tabel de semn

x            -infinit                      infinit

functia ++++++++++++++++++++++++

xApartine lui -infinit infinit

alesyo: este o inecuatie
AriadnaAndreea: Multumesc mult !
alesyo: cu placere
Alte întrebări interesante