să se calculeze:
2)
b)[(14^2-13^2)÷27-2^0]×2+2004^0
c) (2^4)^4÷2^2^4×(3^2-1)-2005^0
d)5+5^2^2+5^3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
b)= [(196-169):27-1]·2+1=(27:27-1)·2+1=
=(1-1):2+1=0:2+1=0=1=1
c) = 2¹⁶:2¹⁶·(9-1)-1=1·8-1=8-1=7
d) = 5+5⁴+5³=5+625+125=755
Explicație pas cu pas:
se ține cont de ordinea operațiilor : ridicări la putere , înmulțiri și împărțiri, apoi adunări și scăderi
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă