Matematică, întrebare adresată de dobrinalesia, 9 ani în urmă

Sa se calculeze:
a=-12+(7-16)-[-5-(13-20)+15]-(7-13)
b=14-[7-5-(-8+13-16)-3-8)]-(-5)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
a=-12+(7-16)-[-5-(13-20)+15]-(7-13) \\ a=-12+(-9)-[-5-(-7)+15]-(-6) \\ a=-12+(-9)-(2+15)-(-6) \\ a=-12+(-9)-17-(-6) \\ a=-21-17-(-6) \\ a=-38-(-6) \\ a=-32
b=14-[7-5-(-8+13-16)-(3-8)]-(-5) \\ b=14-[7-5-(5-16)-(-5)]-(-5) \\ b=14-[7-5-(-11)-(-5)]-(-5) \\ b=14-[2-(-11)-(-5)]-(-5) \\ b=14-[13-(-5)]-(-5) \\ b=14-18-(-5) \\ b=-4-(-5) \\ b=1
Alte întrebări interesante