Sa se calculeze +,stiind ca x1si x2 sunt solutiile ecuaitiei -x-2=0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Ca sa fie clar de la inceput d inseamna delta
x*x-x-2=0
d=b*b-4*a*c
d=1-4*(-2)=9=3 la patrat(3*3)
x1=(1+3)/2=2
x2=(1-3)/2=-1
1/x1+1/x2= 1/2 -1/1=(1-2)/2= -1/2
Daca mai ai nelamuriri intreaba-ma
x*x-x-2=0
d=b*b-4*a*c
d=1-4*(-2)=9=3 la patrat(3*3)
x1=(1+3)/2=2
x2=(1-3)/2=-1
1/x1+1/x2= 1/2 -1/1=(1-2)/2= -1/2
Daca mai ai nelamuriri intreaba-ma
crisforp:
Sa nu uitam relatiile lui Viete!
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Geografie,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă