Matematică, întrebare adresată de Rumpelstil, 8 ani în urmă

sa se demonstreze identitatea. Dau coroana.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de boiustef
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

\dfrac{sin(\alpha+\beta)*cos(\alpha-\beta )+cos(\alpha+\beta)*sin(\alpha-\beta )}{cos(\alpha+\beta)*cos(\alpha-\beta )-sin(\alpha+\beta)*sin(\alpha-\beta )} =\dfrac{sin(\alpha+\beta+\alpha -\beta )}{cos(\alpha+\beta+\alpha -\beta )}=\dfrac{sin2\alpha }{cos2\alpha } =\\=tg2\alpha


capsunica12345: ca mi se pare ca e un om bun
capsunica12345: boiustef,dvs il cunoașteți, cum e ,glumeț?
boiustef: se aplică la numărător formula sinx*cosy+cosx*siny=sin(x+y)
boiustef: iar la numitor, cosx*cosy-sinx*siny=cos(x+y)
boiustef: unde x=alfa+beta, iar y=alfa-beta
Rumpelstil: am inteles
Rumpelstil: mersi mult
boiustef: da, e glumeț ... și bun dacă stă aici pe site și ajută tineretul .. :)))
Rumpelstil: o zi buna
boiustef: cu plăcere, o zi bună!
Alte întrebări interesante