Matematică, întrebare adresată de Bettyfrumuşica, 8 ani în urmă

sa se deriveze
 f(x) = {x}^{2}  \times  {e}^{ - x}

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Newton13
9

f(x)=x^2*e^-x.

f’(x)=(x^2*e^-x)’=(x^2)’*e^-x+x^2*(e^-x)’=

2xe^-x-x^2e^-x.


trifanmc: buna ziua! ma puteti ajuta va rog?
alaef: Bună
alaef: te rog frumos mai putea ajuta la ce am postat la mate te rog?
Răspuns de Utilizator anonim
1

Hey !

Cerinta :

Sa se deriveze.

f ( x ) = x^{2}  * e^{- x}

Raspuns :

f ( x ) = x ^ 2 * e ^ - x.

f ( x ) = ( x ^ 2 * e ^ {- x} ) = ( x ^ 2 ) * e ^ {- x} + x ^ 2 * ( e ^ {- x} )

= 2 * e ^ {x -} -x ^ 2 * e ^ {- x}.

Alte întrebări interesante