Să se determine funcția f:ℝ➝ℝ, știind că f(2x+1)=6x+5.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
f : ℝ → ℝ
f(x) = ax + b
f(2x + 1) = 6x + 5
f(x) = a(2x + 1) + b = 6x + 5
2ax + a + b = 6x + 5
2a = 6 → a = 6 : 2 = 3
a + b = 5 ⇔ 3 + b = 5 → b = 5 - 3 = 2
f(x) = 3x + 2
134340:
Mersi mult
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă