Sa se determine m apartine lui R astfel ca
![{x}^{2} - (m - 1)x + 3m - 3 \leqslant 0 {x}^{2} - (m - 1)x + 3m - 3 \leqslant 0](https://tex.z-dn.net/?f=+%7Bx%7D%5E%7B2%7D++-+%28m+-++1%29x+%2B+3m+-+3+%5Cleqslant+0)
, x apartine {1;2}.
OmuBacovian:
x apartine {1,2} Nu cumva (1,2) sau [1,2] ?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Explicație pas cu pas:
Pentru x∈ {1} ∪ {2}
Aceasta inseamna x apartine unor solutii inclusive , adica 1 si 2 . Vom avea deci doua cazuri:
1. f(1)=1²-(m-1)*1+3m-3≤0⇒1-m+1+3m-3≤0⇒-m-1≤0 |*(-1)⇒m+1≥0⇒m≥-1⇒
⇒m∈ [-1;+∞)
2.f(2)⇒2²-(m-1)*2+3m-3≤0⇒4-2m+2+3m-3≤0⇒m+3≤0⇒m∈(-∞;-3].
Deci m∈(-∞;-3]∪[-1;+∞).
Bafta!
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă