Sa se determine m astfel incat vectorii u=(m+5)i+(2m+1)j si v=(2m-3)i+(m-3)j sa aiba acelasi modul.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
5
u=(m+5)i+(2m+1)j si v=(2m-3)i+(m-3)j
|u| = |v|
=> √[(m+5)²+(2m+1)²] = √[(2m-3)²+(m-3)²]
=> (m+5)²+(2m+1)² = (2m-3)²+(m-3)²
=> m²+10m+25+4m²+4m+1 =
= 4m²-12m+9+m²-6m+9
=> 10m+25+4m+12m+6m-18 = 0
=> 32m+7 = 0 => 32m = -7 => m = -7/32
andreeasolomon888:
multumesc mult !
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă