Sa se determine valoarea lui x din:
•2×[3+5×(2x-1)]=56
•3+7×[45-3×(4x+3)]=3
DAU CORONITA!!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
12
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2 × [ 3 + 5 × ( 2 x - 1 ) ] = 56
3 + 5 × ( 2 x - 1 ) = 56 : 2
3 + 5 × ( 2 x - 1 ) = 28
5 × ( 2 x - 1 ) = 28 - 3
5 × ( 2 x - 1 ) = 25
2 x - 1 = 25 : 5
2 x - 1 = 5
2 x = 5 + 1
x = 6 : 2
x = 3
_______________________
3 + 7 × [ 45 - 3 × ( 4 x + 3 ) ] = 3
7 × [ 45 - 3 × ( 4 x + 3 ) ] = 3 - 3
45 - 3 × ( 4 x + 3 ) = 0 : 7
3 × ( 4 x + 3 ) = 45 - 0
4 x + 3 = 45 : 3
4 x + 3 = 15
4 x = 15 - 3
4 x = 12
x = 12 : 4
x = 3
Răspuns de
3
2 × [ 3 + 5 × ( 2 × X - 1 ) ] = 56
3 + 5 × ( 2 × X - 1 ) = 56 : 2
3 + 5 × ( 2 × X - 1 ) = 28
5 × ( 2 × X - 1 ) = 28 - 3
5 × ( 2 × X - 1 ) = 25
2 × X - 1 = 25 : 5
2 × X - 1 = 5
2 × X = 5 + 1
2 × X = 6
X = 6 : 2
X = 3
3 + 7 × [ 45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 3
7 × [ 45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 3 - 3
7 × [ 45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 0
45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 0 : 7
45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 0
3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 45 - 0
3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 45
4 × X + 3 = 45 : 3
4 × X + 3 = 15
4 × X = 15 - 3
4 × X = 12
X = 12 : 4
X = 3
3 + 5 × ( 2 × X - 1 ) = 56 : 2
3 + 5 × ( 2 × X - 1 ) = 28
5 × ( 2 × X - 1 ) = 28 - 3
5 × ( 2 × X - 1 ) = 25
2 × X - 1 = 25 : 5
2 × X - 1 = 5
2 × X = 5 + 1
2 × X = 6
X = 6 : 2
X = 3
3 + 7 × [ 45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 3
7 × [ 45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 3 - 3
7 × [ 45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 0
45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 0 : 7
45 - 3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 0
3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 45 - 0
3 × ( 4 × X + 3 ) ] = 45
4 × X + 3 = 45 : 3
4 × X + 3 = 15
4 × X = 15 - 3
4 × X = 12
X = 12 : 4
X = 3
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Studii sociale,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă