Matematică, întrebare adresată de TheBlaxkyGuy, 9 ani în urmă

Sa se reprezinte ca suma a doua ....
Ajutați-ma va rog cu exercițiul 13 ,mersi anticipat

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
1
13 a
 x²+3 para , pt ca f(-x)= (-x)² +3= x²+3=f(x)
-x, impara pt ca f(-x) =-(-x)=x= -f(x)
 deci avem suma alebrica intre functia x²+3 , para si functia -x, impara
x²+3 + (-x)
am indeplinit cerinta

13b) x functie impara
pt ca f(-x)=-x= -f(x)
 -2 functie para pt ca f(x) =f(-x)=-2 e o functie constanta, nu dep[inde de x, deci nici de -x

 asadar avem sumalgebrica intre functia x , impara si functia -2, para
 x+ (-2) am indeplinit cerinta

albatran: frumusica problema
TheBlaxkyGuy: Mersi mult pentru ajutor !! ☺️☺️
albatran: cresti mare !
Alte întrebări interesante