Sa se rezolve 5^x+1 + 5^x+2 + 5^x+3 = 2^x+6 - 2^x+1 . Va rog frumos
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
5^(x+1) + 5^(x+2) + 5^(x+3) = 2^(x+6) - 2^(x+1)
5^(x+1) * (1 + 5 + 5^2) = 2^(x+1) *(2^5 -1)
5^(x+1) * (6 + 25) = 2^(x+1) * (32 - 1)
5^(x+1) * 31 = 2^(x+1) * 31 / : 31
5^(x+1) = 2^(x+1)
in cazul nostru relatia are loc doar daca x = -1
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Fizică,
9 ani în urmă