Sa se rezolve ecuatia:
√2(x-√8)-2(x-5)= x(3√2-2)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
√2(x-√8)-2(x-5)= x(3√2-2)
x√2-√2√8-(2x-10)=3x√2-2x
x√2-√16-2x+10=3x√2-2x
Adunam 2x in ambii membri.
x√2-√16+10=3x√2
x√2-4+10=3x√2
x√2+6=3x√2
6=2x√2
3=x√2
x=3/√2
x=3√2/2
x√2-√2√8-(2x-10)=3x√2-2x
x√2-√16-2x+10=3x√2-2x
Adunam 2x in ambii membri.
x√2-√16+10=3x√2
x√2-4+10=3x√2
x√2+6=3x√2
6=2x√2
3=x√2
x=3/√2
x=3√2/2
RoxanaRoman:
Multumesc1
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Biologie,
9 ani în urmă