Matematică, întrebare adresată de Paridhi, 9 ani în urmă

Să , se rezolve ecuațiile : 3 la x - 3 la x + 3 = - 78​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirceajoc
1

Răspuns:

3^(x + 3) - 3^(x) = 78  

27*3^(x) - 3^(x) = 78  

26*3^(x) = 78  

3^(x) = 3 --> x = 1

Explicație pas cu pas:


mirceajoc: 2^(2x)-6*(2^x)+8=0
(2^x)^2 -6*(2^x) +8=0
2^x=t

t^2 -6t +8=0
(t-2)(t-4)=0
t-2=0, t=2, 2^x=2, x=1
t-4=0, t=4, 2^x=4, x=2

Ecuatia are doua solutii: x=1 si x=2
mirceajoc: sper ca te-am ajutat
Paridhi: ce înseamnă ^
mirceajoc: la
mirceajoc: cum tu ai scris 2 la 2x - 6 ori 2 la x + 8 = 0 eu am scris asa 2^2x-6 ori 2^x+8=0
Paridhi: ok
Paridhi: ms
mirceajoc: cu placere
Paridhi: mai am
Paridhi: ma.mai ajuți
Alte întrebări interesante