Să se rezolve ecuațiile: a)2×{2+2×[2+2×(6-2x)]}=28
b)3×(2x+1)=9+2×(2x-1)
c)3×(2x+5)+2×(4x-5)=2×(5x+9)+3
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Explicație pas cu pas:
a) 2+2•[2+2•(6-2×)]=14
2•[2+2•(6-2×)]=12
2+2•(6-2×)=6
2•(6-2×)=4
6-2×=2
2×=4
×=2
b) 6×+3=9+4×-2
6×+3=7+4×
2×=4
×=2
c)6×+15+8×-10=10×+18+3
14×+5=10×+21
4×=16
×=4
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Istorie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă