Limba română, întrebare adresată de panaady77, 8 ani în urmă

sa se rezolve f(x)=0 f:R>R,f(x)=x^2+2x-3​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Voden
1

Bună!

_________

\left \{ {{f:R->R, f(x)=x^{2}+2x-3 } \atop {f(x)=0}} \right. =>x^{2} +2x-3=0

x²+2x-3=0

a=1

b=2

c=-3

Δ=b²-4ac=2²-4×1×(-3)=4+12=16>0 ⇒

          ⇒ x_{1} =\frac{-b-\sqrt{delta} }{2a} =\frac{-2-4 }{2} =\frac{-6}{2} =-3

          ⇒ x_{2} =\frac{-b+\sqrt{delta} }{2a} =\frac{-2+4}{2} =\frac{2}{2} =1

(x₁; x₂)=(-3; 1)

Alte întrebări interesante