Să se rezolve în mulţimea numerelor reale ecuaţia 2x+3 supra x+2 = x-1 supra x-2.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Să se rezolve în mulţimea numerelor reale ecuaţia 2x+3 supra x+2 = x-1 supra x-2.
(2x+3)/(x+2) = (x-1)/(x-2). ⇔(2x+3)(x-2)=(x+2)(x-1) ⇒2x²+3x-4x-6=x²+2x-x-2 ⇔2x²-x-6=x²+x-2 ⇔2x²-x-6-x²-x+2=0 ⇔x²-2x-4=0 a=1; b=-2; c=-4
Δ=b²-4ac ⇔Δ=(-2)²-4·1·(-4) ⇔Δ=4+16 ⇔Δ=20
x₁,₂=[(-b)+/-√Δ]/2a x₁=[-(-2)+√20]/2·1 x₁=(2+2√5)/2=2(1+√5)/2
x₁=1+√5
x₂=[-(-2)+√20]/2·1 x₂=(2-√20)/2·1=2(1-√5)/2
x₂=1-√5
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
ORDINEA OPERATIILOR!
2x+3/x+2=x-1/x-2
2x+4/x=-4
x≠0
2x²+4x+4=0
x²+2x+2=0
x1,2= (2±√(4-8))/2= (2±2√(-4))2∉R
Liceu
x1,2=1±2i
asta ai scris ,asta am rezolvat....
data viitoare te rog frumos sa pui paranteze SAU sa FOLOSESTI O SCRIERE ADECVATA, /SA PUI O POZA dupa sursa!
ORDINEA OPERATIILOR!
(2x+3) supra (x+2 )= ( x-1) supra (x-2)
cum ai scris tu la rand, de unde stiu ca nu era
2x+3 supra (x+2) = x-1 supra ( x-2) sau alte variante???.
ORDINEA OPERATIILOR!