Sa se rezolve in N ecuatia:
a) (n+4)!-n(n+3)!=96
maryanabel3579:
sa nu pleci ca iti scriu imediat raspunsul
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
(n+4)!-n(n+3)!=96
(n+3)!*(n+4)-n(n+3)!=96
(n+3)!(n+4-n)=96
(n+3)!*4=96 |:4
(n+3)!=24
stiim ca : 1*2*3*4=24
deci 4!=24
=> n+3=4
n=4-3
n=1
(n+3)!*(n+4)-n(n+3)!=96
(n+3)!(n+4-n)=96
(n+3)!*4=96 |:4
(n+3)!=24
stiim ca : 1*2*3*4=24
deci 4!=24
=> n+3=4
n=4-3
n=1
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Franceza,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă