Matematică, întrebare adresată de simionmanninfo, 9 ani în urmă

Sa se rezolve in R ecuatiile

\frac{2x-10}{5} +(x-1)^{2} =(x-3)(x+3)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RazvanInfo
1

R\frac{2x-10}{5}  +x^2-2x+1-x^2+9=0 -->\frac{2x-10}{5}-2x+10=0--> 2x-10-10x+50=0-->-8x+40=0-->8x=40-->x=5

Explicație pas cu pas:

Răspuns de carmentofan
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

2x - 10 + 5(x^2 - 2x + 1) = 5(x^2 - 9)

2x - 10 + 5x^2 - 10x + 5 = 5x^2 - 45

-8x - 5 = -45

45 - 5 = 8x

8x = 40

x = 5

Alte întrebări interesante