Sa se rezolve:
(x^2-16x)^2- 2(x^2-16x) - 63 = 0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
se noteaza (x^2-16x)=y si obtii urmatoarea ecuatie de gradul 2
y^2-2y-63=0⇒Δ=256⇒y1=9 si y2=-7
si acum va trebuii sa afli x. Va trebuii sa egalezi x^2-16x cu fiecare din solutiile de mai sus si rezolvi fiecare din cele doua ecuatii de gradul 2
x^2-16x-9=0
x^2-16x+7=0 succes!
y^2-2y-63=0⇒Δ=256⇒y1=9 si y2=-7
si acum va trebuii sa afli x. Va trebuii sa egalezi x^2-16x cu fiecare din solutiile de mai sus si rezolvi fiecare din cele doua ecuatii de gradul 2
x^2-16x-9=0
x^2-16x+7=0 succes!
Alte întrebări interesante
Fizică,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă