Limba română, întrebare adresată de MasterWindu, 8 ani în urmă

Sa se transforme in limbajul de astazi urmatorul text:
"Iară pre malurile gârlei tot feliul de pomet roditoriu și tot copaciul frunzoz și umbros, de-a dreptul, ca cum cu prighelul ar fi fost puși frumos odrăsliia. A căror umbri, giumătate pre lină apa Nilului, iară giumătate pre mângâioasă fața câmpului să lasă. Iară roada pomilor, și la frumusețe și la dulciață, nici Asia n-au văzut, nici Evropa au gustat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Iată pe malurile livezii tot felul de pomi roditori si tot copaci frunzosi si umbrosi, de-a dreptul, ca si cum (partea asta nu o stiu, intreaba colegii). A căror umbră, jumătate spre apa lina a Nilului, iar jumătate se lasa pe mangaioasa fata a campului. Iar roada pomilor, frumusețea si dulceata, nici Asia n-a vazut ca in Europa nu au gustat.

P.s.:nu stiu cat de corect e, dar am incercat.

Răspuns de calin76bumbum
3

  iar pe malurile vaii erau tot felul de pomi roditori si toti copacii frunzosi si umbrosi,de-a dreptul,ca si scopul ar fi fost sa creasca.A caror umbre, jumatate pe apa lina a Nilului,iar jumatate pe fina fata a campului se lasa.Iar roadele pomilor, si la frumusete si la gust,niciAsia n-a vazut,nici Europa nu a gustat.

Alte întrebări interesante