Limba română, întrebare adresată de csdan44, 8 ani în urmă

Sa spui ce carte citești si cum se numește si autor si sa spui putin din carte , va rog sa Spune-ți cu o carte mai populară dau puncte si coroana va rog repede

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0

Răspuns:

SALUT!

Cartea:Robinson Crusoe

Autor:Daniel Defoe-Scriitor francez.

Se vorbeste despre un tanar din Anglia,care dupa calatorie a naufragiat pe o insula necunoscuta.Timp de 25 de ani a asteptat sa vina vreo corabie.A dus o viata grea,in salbaticiune.La varsta de 18 ani a fugit de la parintii sai.

Răspuns de Estela00
1

Harry Potter și piatra filozofală

de J.K Rowling

Cartea „Harry Potter și piatra filozofală” prezintă peripețiile lui Harry Potter, un băiat de 11 ani crescut de oameni, care tocmai a aflat că este vrăjitor și este așteptat la școala de magie Hogwarts pentru a-și începe cursurile.  În trenul mergând spre școală el întâlnește un vrăjitor pe nume Ron și o vrăjitoare extrem de inteligentă numită Hermione care erau de asemenea în primul an de studiu, împrietenindu-se cu ei imediat. Harry se descurcă la majoritatea orelor sale, în special la ora de zbor. El este plasat în echipa de vâjhaț, un sport pe mături zburătoare, fiind cel mai tânăr membru al echipei. Totul o ia razna însă când un trol este lăsat liber prin școală, iar apoi cei trei găsesc un câine cu trei capete păzind ceva misterios. Hermione descoperă că obiectul păzit de câinele cu trei capete este o piatră a nemuririi, iar cineva din școală este pe urmele ei, așa că se duc după ea. Reușesc să treacă de câinele cu trei capete punându-i muzică, secret aflat de la paznicul școlii, însă întâlnesc numeroase alte provocări. Cei trei trec printr-o salcie mișcătoare, o cameră cu chei zburătoare și un joc viu de șah, până când Harry ajunge într-o cameră ce găzduiește oglinda dorințelor. Din spatele ei apare unul dintre profesorii școlii, care se dovedește a fii gazda rămășițelor sufletului lui Cap-De-Mort, cel mai mare vrăjitor de magie neagră care fusese ucis. Profesorul era și el pe urmele pietrei, dar deoarece Harry avea intenții pure de salvare a pietrei, aceasta apare prin magie la el în buzunar. Harry îl doboară pe profesor printr-o singură atingere și salvează piatra nemuririi, care va fi distrusă pentru binele tuturor.

Alte întrebări interesante