Matematică, întrebare adresată de Lebus, 8 ani în urmă

saalut! m ar ajuta tare mult daca mi ar explica cineva punctele b si c de aici. Problema este una de bac m1. mersi fain​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GreenEyes71
2

Salut,

Rezolvările se regăsesc în poza alăturată.

La limita de la punctul b, ai de fapt produsul a trei limite, prima limită are valoarea --1, a doua are valoarea +∞ și a treia are valoarea e, deci produsul acestor 3 valori este --∞.

Apoi, la punctul c, dacă o funcție este strict crescătoare, înseamnă că este injectivă. Apoi, faptul că f ' (a) ≠ f ' (b) înseamnă că pantele oricăror 2 tangente nu sunt egale, dacă ar fi egale ar însemna că tangentele sunt paralele (dar nu sunt așa), deci dacă nu sunt paralele înseamnă că sunt concurente.

Am scris astea aici, ca o completare a explicațiilor care apar în poză, din punctul meu de vedere acele explicații sunt incomplete.

Ai înțeles ?

Green eyes.

Anexe:

Lebus: am înțeles mersi fain
GreenEyes71: Nu e chiar așa de grea, trebuie doar să fii inventivă, dacă vrei să iei 10 la bac. Repetarea mecanică a unor formule și aplicarea lor nu este inventivitate, pentru așa ceva nimeni nu ia 10, dar pentru soluții ingenioase, da, se acordă note mari. Ingeniozitatea vine după FOARTE multă muncă, multe exerciții, ca în oricare alt domeniu.
GreenEyes71: Să crești mare !
Lebus: cum pot sa mi sterg din intrebari? pot face asta? am una da mi am dat seama cum se face si nu stiu cum sa o sterg
GreenEyes71: Doar moderatorii pot șterge întrebări.
jisoo1995: e gresit
GreenEyes71: Ce e greșit ?
jisoo1995: exercitiul
Lebus: pai fa l tu corect daca e "gresit" si vedem
jisoo1995: sa vezi
Alte întrebări interesante