Matematică, întrebare adresată de AlexPalacean, 9 ani în urmă

sal... ma puteti ajuta va rog

Anexe:

Utilizator anonim: indicatie: inmulteste cu conjugata
AlexPalacean: rezultatul e 0?
Utilizator anonim: nici pe departe

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

\text{Dupa ce amplificam cu conjugata obtinem:}\\<br />\displaystyle\limit\lim_{x\to \infty} (\sqrt{4x^2-5x+2}-2\sqrt{x^2-2x}) =\\<br />=\displaystyle\limit\lim_{x\to \infty} \dfrac{4x^2-5x+2-4x^2+8x}{\sqrt{4x^2-5x+2}+2\sqrt{x^2-2x}}=\\<br />=\displaystyle\limit\lim_{x\to \infty} \dfrac{3x+2}{\sqrt{4x^2-5x+2}+2\sqrt{x^2-2x}}=\\<br />\displaystyle\limit\lim_{x\to \infty} \dfrac{x\cdot \left(3+\frac{2}{x}\right)}{x\left(\sqrt{4-\frac{5}{x}+\frac{2}{x^2}}+2\sqrt{1-\frac{2}{x}}\right)}=\dfrac{3}{2+2}=\boxed{\dfrac{3}{4}}


AlexPalacean: e test gril
Utilizator anonim: i spotted the mistake,sorry
Utilizator anonim: incearca acum
AlexPalacean: care e rezultatul?
Utilizator anonim: se pare ca raspunsul este E)
AlexPalacean: sigur?
Utilizator anonim: sigur sigur
AlexPalacean: asta e
AlexPalacean: mersi mult
Utilizator anonim: cu placere!
Alte întrebări interesante