Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Salut . Ajutatima va rog frumos cu ceva .
Imi trebuie ca un fel de descriere a toamnei dar referirea la persoana ''eu'' , sa aiba comparatii , uite ce vreau ca sa includa : semnificatia culorilor toamnei frunzei , ceva de genul : fruza reprezinta adierile de vant ...
Va rog imi trebuie acum , pun numarul maxim de puncte .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mi6a1
1
Cu toate ca sunt un admirator al naturii, si iubesc fiecare anotimp, unul dintre acestea ma atrage intr-un mod deosebit, mai exact toamna. Nu stiu ce ma atrage la acest anotimp, dar consider ca daca toamna nu ar fi existat, as avea un gol in suflet.
Odata cu primele adieri de vant din vara care se strecoara printre noi, oamenii, realizam ca ea este aproape. Sosind incet dar sigur, isi lasa o nota personala asupra mediului. Incetul cu incetul, minunatele frunze verzi se transforma, isi pierd din viata putin cu putin ce zi ce trace. In cele din urma, sunt cuprinse de aura toamnei, care asumandu-si culorile inchise, picteaza frunzele intr-o nunata maronie. Iarba, cu verdelei ei atotcuceritor, linistitor si inviorator simbol al sperantei, isi pierde la randul iei sufletul, pajisti intregi pierind in fata falnicii toame.
Cu toate acestea, culorile toamnei nu mi se par depresive, ci chiar din contra, ma bucura. Sunt contient ca odata cu venirea toamei sosesc si bogatele recolte, fructe si legume din belsug, alaturi de distractie. Mergand prin piata locala, sunt intampinat de o multime de arome care incep sa danseze in cavitatile nazale. Aceasta senzatie ma face sa ma simt de parca am pasit intr-un alt univers. As lua cate putin din fiecare, si tot nu m-as satura.
Pe de alta parte, toamna are o influenta si asupra soarelui. In acest anotimp cu greu poti observa o pata galbuie pe plumbuitul cer. Cu toate acestea, ma echipez cu haine mai groase, pornind optimist pe drum. Nu judec natura, deoarece inteleg ca toate au rostul lor.
Mai mult, toamna, cu toate minunatatile ei face loc unui anotimp care in opinia mea, este unul dintr cele mai distractive, iarna.
Toamna si iarna, descrise de multi autori literari drept niste babe furioase, care imprastie ger si necaz peste tot nu par asa de rele.
In cele din urma, frumusetea toamnei se identifica prin estetica uratului. Cu partile ei pozitive si negative, toamna, regina a ploii mi se pare indispensabila. Culorile sale regesti ofera o frumusete de necontestat privitorilor, iar procesele ce se intamla in natura sunt benefice tuturor.
Concluzionand, putem spune despre toamna ca este un anotimp indispensabil. Aceasta ofera naturii, dar in acelasi timp si ia, stabilind un echilibru perfect intre fortele naturii. Ce anotimp minunat!

Mi6a1: In acest caz doar preia informatiile oferite de mine, si modifica-le dupa cum doresti.
Alte întrebări interesante