Limba română, întrebare adresată de NoOneCheck, 8 ani în urmă

Salut,am de facut un text argumentativ pe baza citatului "valoarea omului se masoara dupa faptele facute de el" de Voltaire.Trebuie sa fie ca cam o pagina si trebuie sa contina cuvintele: in primul rand ; in aldoile rand;
85 de puncte!!!!!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alinamihaela145
1
Este binecunoscut faptul ca daca un om nu isi tine promisiunile acesta isi pierde credibilitatea in fata tuturor si valoarea unul om se cunoaste dupa promisiunile facute si realizate.
In opinia mea, un om daca nu isi tine promisiunile este un om de nimic deoarece daca promiti ceva ar trebui sa te tii de acea promisiune.
In primul rand, un om ar trebui sa isi tina promisiunile deoarece asa creste credibilitatea in fata oamenilor. De exemplu, un angajat la o firma de marketing promite sa faca o schema a unui proiect pentru ziua urmatoare si acesta nu o face, seful acestuia poate sa il concedieze deoarece nu este un om de incredere si nu are ce cauta in acea firma, iar aceasta intamplare ii poate afecta viitorul deoarece oamenii vorbesc si daca se aude ca nu iti tii promisiunile atunci nimeni nu te va mai angaja.
In al doilea rand, daca un om isi tine promisiunile acesta este vazut ca pe un om de cuvant si va avea numai succes in viitor. De exemplu, daca un om isi respecta mereu promisiunile oamenii din jurul sau vad cat acesta se chinuie sa le respecte si nu ar vrea sa le incalce pentru ca si-ar pierde oamenii increderea in el, si de aceea face tot posibilul sa duca misiunea la capat ca sa aiba succes in viata.
In concluzie, voltaire a avut in totalitate dreptate cu afirmatia respectiva deoarece daca un om nu isi tine promisiunile acesta este un om de nimic
Alte întrebări interesante