Limba română, întrebare adresată de riopad, 9 ani în urmă

Salut!Am nevoie de un eseu:Cum decurge o zi la sanius?Dau multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lavinia1994
8
    Iarna este anotimpul meu preferat. Fulgii de nea  danseaza la fereastra mea , facand din aceasta un ring de dans iar gerul ii ajuta sa fie cat mai stralucitori .
    Ca in fiecare iarna , atractia sezonului este saniusul .Eu aleg sa merg la sanius impreuna cu prietenii mei . Partia noastra se afla in satul bunicii , acolo unde , la margine de padure avem un loc doar pentru noi. Probabil sunteti curiosi sa aflati cum decurge o zi la sanius alaturi de mine si prietenii mei , asa ca in cele ce urmeaza va voi descrie o asemenea zi.  Totul incepe o data cu venirea vacantei de iarna , momentul cand imi fac bagajul si plec spre bunicii mei. Ajuns/a in satul lor ii salut si imi las bagajele . Imediat cer voie sa ies afara si imi strang prietenii . Este abia amiaza ,ceea ce inseamna ca am o zi intreaga la dispozitie sa ma dau cu sania alaturi de amicii mei. Suntem sapte oameni cu sapte sanii , asa ca ne decidem sa facem ceea ce noi numim : bob , adica , urcam in dealul padurii, ne prindem saniile una de cealalta si ne lasam condusi de cel care mana prima sanie. Pentru noi este o senzatie de libertate , suntem fericiti ca este iarna si ca suntem impreuna. Ziua continua cu nenumarate ture de dat cu sania , fie in pereche , doi cate doi pe sanie , bob sau fiecare cu sania sa.Timpul petrecut impreuna  se incheie cu o munca in echipa.Pe seara , construim un om de zapada in centrul satului pentru a lasa o amintire copiilor mai mici decat noi , care a doua zi dis de dimineata se vor bucura de surpriza .
   Dupa cum spuneam , iarna este anotimpul meu preferat deoarce imi ofera posibilitatea de a ma juca in zapada , de a ma da cu sania , de a face oameni de zapada si de a ma distra intr-un mod inedit alaturi de prietenii mei. 
    
    
Alte întrebări interesante