Biologie, întrebare adresată de alexandrumicu2004, 8 ani în urmă

salut am nevoie rapida de un referat la biologie despre ”adaptarile pșantelor si animalelor la mediul de viata ”
multumesc aticipat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ale1562
0

Animalele exista de cand s-a facut pamantul , fie ca sunt monocelulare sau pluricelulare , au avut mereu o abilitate de a se adapta indiferent de conditii . Desi unele specii nu au evoluat destul de repede si au disparut prin cauze naturale.

Adaptarile nu o sa se faca niciodata instantaneu pentru ca o specie sa devina adaptata sau imuna la un anumit lucru este nevoie de ani pentru ca specia sa se reproduca si sa se faca schimbari poate chiar si la nivel celular .

Unele animale chiar dezvoltand un sistem de digestie pentru plante toxice/ animale toxice , deoarece in mediul respectiv nu exista alte surse de mancare.

Un exemplu bun ar fi plantele care dezvolta un tip de otrava , pentru a nu fi mancate

Sau plantele cu sistemul de “ prindere in urna” Acesta este cel mai simplu mecanism de prindere a prăzii: un receptacul sub formă de urnă (care, de fapt, este o frunză modificată) conţine fluid digestiv în care cade sau alunecă prada. 

Cand vine vorba de animale , un exemplu foarte comun , este chiar , cainele. Desi cainele este un mostenitor al lupului , despre care stim ca este un animal de prada si periculos, a inteles ca oamenii ii pot oferi toate conditiile de viata necesare , asa ca , a inceput sa convietuiasca in liniste cu acestia .

Camilele,niste animale care traiesc in cele mai secetoase parti ale lumii , au dezvoltat un mecanism , prin care pot tine apa in cocoase . La cealalta extrema, vulpile polare, iepurii , care sunt animale care sunt vanate , asa ca in perioada in care zapada apare , isi schimba blana de la maro sau gri , in alb , pentru a se putea camufla .

De sigur, sunt milioane de moduri in care acestea se dezvolta pentru a putea supravietuii , dar acestea sunt niste exemple care chiar ne arata maretia naturii !

Alte întrebări interesante