Informatică, întrebare adresată de bossoriunde, 8 ani în urmă

Salut,am o întrebare.Am un stick bootabil cu windows xp si vreau sa il instalez dar problema e ca nu e recunoscut in bios,nu stiu ce sa fac.Laptop-ul este un Fujitsu Siemens Lifebook Series E.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MrCalibster
2

Nici eu nu sunt cel mai expert la chestii de genul , dar am mai facut stick-uri bootabile fara prea mari probleme. Problema ta nu stiu exact care este , dar ma pot gandi la vreo doua chestii.

1) Daca ai pus bine windows-ul pe stick. Adica daca ai folosit ceva program special pentru chestia asta, sau ai pus direct iso-ul pe stick. Eu am folosit ceva program (cred ca era ceva windows installer, bootable sau ceva de genu pentru windows 7) si asa a mers ok.

2) Daca ai facut setariile in bios corect. Trebuie sa ai grija de unde dai boot (problema asta am intampinat-o si eu). Trebuie sa fie ceva tasta (depinde de fiecare laptop) in care intri in boot manager si dai sa faci boot din usb. Sau cum am facut eu , am schimbat ordinea de prioritate din bios, astfel incat usb-ul sa fie inaintea hard disk-ului , si atunci cand il pornesti ar trebui sa intre direct in instalare. Daca nu ai facut nimic in acest sens nu merge pentru ca laptop-ul face boot din hard disk si ignora stick-ul.

Daca ai facut toate astea nu prea stiu cu ce sa te ajut. Poate incerci sa o iei de la inceput si faci dinou stick-ul. Te poti uita si pe youtube la un tutorial, de acolo am vazut si eu cum se face.


bossoriunde: Păi,ca să îl fac bootabil am folosit Rufus.Mai știi tu alt program
artur99: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=56485
artur99: Încearcă cu ăsta, sau o versiune mai veche a Windows USB/DVD Download Tool
MrCalibster: Si rufus e bun, si programul de mai sus
MrCalibster: Posibil alta sa fie problema
artur99: Rufus e bun, dar e mai dificil de configurat :)) Mi-am prins urechile încercând să fac un stick bootabil cu el, m-am dat bătut și am încercat cu ăsta unde n-ai nimic de configurat, și a mers, dunno
bossoriunde: Am nevoie de un kit de windows pentru acel softuleț?
artur99: păi da, și pentru Rufus ai nevoie
Alte întrebări interesante