Limba română, întrebare adresată de besleagaalexandra45, 8 ani în urmă

Salut !! Am o temă la limba română care imi da batai de cap...Tema suna cam asa: Argumenta-ti ca textul "Cum e lumea", de Veronica Niculescu este o narațiune. Dau coroana la primii 3 !!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de prdralu
2
Fără “in opinia mea”, acolo unde este tăiat cu rosu. A corectat doamna profesoara :)))
Anexe:

prdralu: Am mai pus o poza dar nu s a incarcat aparent...
besleagaalexandra45: ATAT DE PUTIN ?
prdralu: Nu
prdralu: Mai este aproape o pagina
prdralu: O trimit imediat
besleagaalexandra45: bine, multumesc
prdralu: Ai in continuare
Și vorbește cu Bianca. Ursulețul a privit fluturele care și-a luat zborul și l-a făcut curios despre lumea de dincolo de cușca, acesta ieșind din cușca, pe usa uitată deschisă de către îngrijitoare. Mama Marei ii spune sa nu iasa din casa, deoarece este un urs in libertate, in oras. Mara avea sa ajungă la serviciu, dar mai întâi la Pașapoarte. Ajungând la Pașapoarte, Mara este avertizata de pericol. Aceasta apara Ursulețul. Mușcatele semănau cu fluturele roșu.
prdralu: Procedeele de legare întâlnite la fragmentul dat sunt alternanța și înlănțuirea, anunțată prin formule, precum “după un timp”, “când”, “cam in același timp”, “după ce s-a terminat Conversația”. Naratorul relatează întâmplările la persoana a III-a, fiind un narator obiectiv și omniscient. Naratorul folosește un limbaj familiar noua (“îngrijitoare”).
prdralu: Fragmentul dat face parte din opera literară “cum e lumea” de Veronica D. Niculescu, cu tema realității vieții înconjurătoare. Modul de expunere predominant este narațiunea, care reda firul întâmplărilor și se îmbina cu dialogul, care are rolul de a dinamiza acțiunea.
După toate cele prezentate anterior putem afirma ca fragmentul dat spre analiza este un text narativ literar.
Alte întrebări interesante