Salut am pentru maine aceasta fisa de lucru de facut si eu sunt de 6 7 la fizica dar imi trebuie un 9 ca sa imi mai iasa media de trecere. Daca poate cineva sa o rezolve Va Rog Frumos sa ma ajutati <3.Multumesc Anticipat:D
Acesta este contul secundar deoarece la prima intrebare poza nu a fost buna.
1. La ridicarea unei lăzi pe un plan înclinat față de planul orizontal cu unghiul α (pentru care sinα=0,6), randamentul este 75%. Ce valoare are coeficientul de frecare?
2. Care este viteza unui corp, a cărui energie cinetică pe unitatea de masă este 2J/Kg?
3. Un corp este lansat pe verticală de jos în sus, cu viteza inițială v0, în câmpul gravitațional terestru, de la nivelul la care energia potențială este nulă. În absența frecărilor, să se calculeze înălțimea h la care energia sa cinetică este egală cu jumătate din energia sa potențială.
4. Un corp de masă m= 10 Kg este aruncat vertical în sus, în câmpul gravitațional terestru, cu viteza de 10m/s. Știind că frecările cu aerul sunt neglijabile să se calculeze valoarea maximă a energiei potențiale știind că ea este nulă în punctul de aruncare.
5. Un corp cu masa m aflat inițial în repaus la înălțimea h cade liber, în câmpul gravitațional terestru. Să se calculeze energia cinetică a corpului în momentul imediat anterior impactului cu solul.
6. Un corp cu masa m=4 Kg, este așezat la o distanță l= 1,1m de capătul liber al unei platforme orizontale fixe, aflată la înălțimea h = 1,2 m față de sol. Corpul primește viteza inițială v0=6m/s, orientată către capătul liber al platformei ca în figură. Coeficientul de frecare la alunecare dintre corp și platformă este µ=0,5. Determinați: a) energia cinetică a corpului în momentul inițial; viteza corpului în momentul în care se află la capătul liber al platformei; energia mecanică totală în condițiile de la punctul b (se consideră energia potențială gravitațională nulă la nivelul solului; d) viteza corpului în momentul în care acesta atinge suprafața solului.
7. Un corp cu masa m= 1Kg, aflat inițial în repaus, alunecă fără frecare din vârful unui plan înclinat de unghi α = 300 și lungime l = 10m. Mișcarea se continuă cu frecare pe un plan orizontal, coeficientul de frecare fiind µ= 0,25. Trecerea pe porțiunea orizontală se facelin, fără modificarea modulului vitezei. După ce corpul parcurge distanța l = 10 m, lovește un resort de constantă de elasticitate k = 100 N/m pe care îl comprimă și se oprește. Determinați: a) energia mecanică totală a corpului atunci când se află în vârful planului înclinat (se consideră energia potențială gravitațională nulă la baza planului înclinat); energia cinetică a corpului la baza planului înclinat; viteza corpului înainte ca acesta să atingă resortul; comprimarea maximă a resortului, neglijând frecările pe timpul comprimării.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
la aplicarea teoremei de variatie a energiei cinetice se tine cont ca lucrul mecanic al fortei de frecare este lucru rezistent, adica negativ
Explicație:
Anexe:
MokuGames:
Mersii mult
Alte întrebări interesante
Ed. tehnologică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Chimie,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă