Geografie, întrebare adresată de catalinpaduraru, 9 ani în urmă

Salut am si eu de facut un eseu pornind de la urmatoare tema "ComFort-proiectul meu pentru dezvoltare locala" asa ca va rog sa imi dati si mie o idee cum sa incep! Multumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DanaRozalia
4
1. Alegi zona pt. care realizezi proiectul: rurala (sat) sau urbana(oras)
2. Oferi apoi cteva detalii legate de zona respectiva: asezare geografica, daca e sau nu resedinta de judet, numar de locuitori, cateva date privind somajul (gasesti pe net ) si ocuparea fortei de munca, salariul mediu net (in ce domenii sunt angajati mai multi oameni-poti introduce aici un grafic)
3.Proiectul tau se poate baza pe construirea de noi locuinte pentru tinerele familii.
Incepi cu cateva detalii privind tipurile de locuinte din zona (daca sunt mai multe apartamente sau case). apoi, care este pretul mediu  pe metru patrat  pe locuinta; daca alegi sat, cam ce procent este racordat la utilitati ( apa, canalizare, gaz).
4. Proiectul tau se bazeaza pe (aici inventez) niste terenuri intravilane (din interiorul orasului/satului) care se afla in posesia Primariei , nu sunt terrenuri arabile si nu e construit nimic pe ele. Primaria poate deci oferi parcele din aceste terenuri ( la un pret sub pretul mediu pe metru patrat din orasul/satul respectiv)  tinerelor familii ce nu dispun de o locuinta proprie, intr-un sistem de rate prestabilit.Tipul de locuinte pe care tinerii il pot constru aici este bine definit (fie doar apartamente, fie doar case). In acest fel, Primaria rezolva o problema a zonei-accesul limitat al tinerilor la parcele pe care sa -si poata construi locuintele (din cauza lipsei banilor, a saraciei pietei in ceea ce priveste oferta de pamant), dar si problema acestui teren intravilan neutilizat.
Alte întrebări interesante