Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Salut, am și eu de terminat un proiect la geografie despre Populația Terrei. Până acum am scris despre: calitatea vieții,date generale,repartizarea populației,explozia demografică, Mega orașe, factorii care au influențat răspândirea populației,diversitatea umană,mobilitatea teritorială, emigranți/imigranți/migranți.Mai puteți să faceți completări? mulțumesc anticipat!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NasturelMangoKiwi
3

Răspuns:

Populația Pământului (populația globului pământesc sau populația mondială) reprezintă numărul total de oameni care trăiesc pe Pământ într-un anumit moment. În martie 2020 populația globului pământesc a fost estimată la 8 miliarde de oameni. A fost nevoie de peste 200.000 de ani de istorie umană pentru ca populația lumii să ajungă la 1 miliard și doar de 200 de ani pentru a ajunge la 7 miliarde.

Cei peste 7,7 miliarde de oameni de pe Pământ nu sunt repartizați în mod uniform pe suprafața acestuia. Pentru a-și duce traiul, ei preferă anumite zone, în timp ce pe altele le ocolesc.

Cei mai mulți dintre locuitorii planetei trăiesc în emisfera nordică. De asemenea, regiunile cu climă temperat-continentală, respectiv temperat-oceanică, sunt mai bine populate decât regiunile cu climă caldă sau rece. Întotdeauna oamenii au avut intenția să se stabilească lângă apele curgătoare sau pe coastele marine. La fel, numărul așezărilor omenești din zona de câmpie este superior celui din zonele de deal, de podiș și de munte.

Oamenii preferă să trăiască acolo unde mediul geografic le permite să-și construiască locuințele, să-și asigure hrana cultivând plante tehnice și furajere și crescând animale (bovine, ovine, porcine, caprine, cabaline etc.), sau unde pot desfășura activități industriale sau comerciale.

Sper că te-am ajutat! :)


Utilizator anonim: mulțumesc, dar am scris deja asta :)
NasturelMangoKiwi: A,scuze
NasturelMangoKiwi: :)
Alte întrebări interesante