Limba română, întrebare adresată de simacosmin59, 9 ani în urmă

Salut am si eu nevoie de ajutor.
Am nevoie de un text argumentativ in care sa demontrati de ce profilul Real adica(Mate-info Stinte ale naturi) este superior profilului Filologic adica (Filologie):) Sper sa nu apara alte aberati Si as vrea sa o argumentatie maricica .
Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaSS
1
In opinia mea profilul real este mai folositior decat cel uman pentru ca poti face orice facultate doresti iar la profilul uman ai o paleta mai restransa de optiuni .
In primul rand , la uman se studiaza mai mult matematica , chimia , biologia si este un profil bun daca vrei sa urmezi o facultate de medicina spre exemplu sau vrei sa lucrezi in domeniul IT , ambele profile sunt la fel de bune si conteaza de persoana care o alege si ce aptitudinile pe care le are . Dar un avantaj la profilul real este ca se studiaza lucruri exacte ,si se invata formule si calcule pe cand la uman este mult mai mult de lucru , pentru ca spre exemplu daca nu stii o formula o poti deduce si un alt avantaj la profilul real este ca nu mai inveti atat de multa istorie , geografie sau limbi straine .
In al doilea rand 2 ai posibilitatea sa optezi pentru o facultate cu profil real economic ( Finante , Comert , Marketing ) si la profilul real se pune accentul pe lucruri folositiare in momentul de fata iar la real se studiaza inca latina care este o limba moarta .
In concluzie profilul real este bun dar depinde de cine il alege si ce vrea sa urmeze in continuare .

simacosmin59: Multumesc mult:)
Alte întrebări interesante