Matematică, întrebare adresată de int91, 8 ani în urmă

Salut, am si eu nevoie de ajutor la problema 420 .(explicatii pas cu pas, va rog)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de augustindevian
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Anexe:

int91: Multumesc foarte mult. Tot postez ex. de aproape o saptamana.
int91: Am totusi o mica intrebare. La poza a doua unde l-ati calculat pe B in josul paginii ati ajuns la S2= (2/3)( 4-1/9.......) . Cum ati calculat cea de-a doua paranteza adica (4-1/9-1/3) ?(Cum ati ajuns la acest rezultat, pentru ca la randul de mai sus era matricea originala B)
int91: Si de ce tocmai S2 ? ( banuiesc ca este de la Sk )
augustindevian: În enunț S indice k este suma tuturor termenilor din matricea A la 2k+1 + B la 2k+1 care de fapt este suma tuturor termenilor din B la 2k+1. Fiind în toiul activității am notat-o S indice 2 (referindu-mă la a doua matrice adică B), apoi am revenit și am corectat (la final).
augustindevian: Referitor la cealaltă întrebare, dacă 2/3 totul la 2k se înmulțește cu o matrice, se înmulțește cu fiecare termen iar când adunăm termenii, îl punem da factor comun și în paranteză apare suma termenilor din matricea B, adică 1+3 -1/9 -1/3 = 4 - 4/9 = 32/9.
int91: Ma scuzati inca odata. Am postat o problema ,cred eu, interesanta acum 60 de min , si ma intrebam daca ati avea cum sa va uitati pe ea. (vorbesc de exercitiul 2)
Alte întrebări interesante