Informatică, întrebare adresată de Lexiie, 9 ani în urmă

Salut, aş avea nevoie de ajutor la o problemă de şiruri de caractere. Enunţul sună astfel:

Se dă un text în care cuvintele sunt formate din litere mici ale alfabetului englez şi cifre şi sunt separate prin spaţii şi semne de punctuaţie. Să se determine perechea de vocale alăturate din text care apare de cele mai multe ori. (este prob #275 de pe pbinfo)

Mulţumesc anticipat! Mă interesează măcar o idee de rezolvare, nu tot algoritmul!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dorinvieru
2
Prima data transformi sirul de caractere intr-un array. E foarte simplu avand in vedere ca literele si cifrele sunt separate prin spatii si semne de punctuatie.

Apoi parcurgi array-ul cu un for si pui conditia ca fiecare vocala sa fie langa o alta vocala.Conditia cu 2 vocale alaturate o poti face printr-o functie in care trimiti ca parametrii litera la care esti si litera urmatoare. Functia returneaza true daca litera la care esti sta langa o vocala.

Memeorezi vocalele respective intr-un array cu 2 dimensiuni (subarray-uri): unul este perechea de vocale si celalat este numarul de aparitii.

Dupa ce ai parcurs array-ul principal cu litere si cifre, verifici cu un for array-ul bidimensional: care are al doilea subarray (cel cu nr de aparitii) mai mare.

Lexiie: Ideea e într-adevăr una simpluţă, din păcate noi încă nu am studiat array-urile la şcoală şi nici nu am lucrat vreodată cu această structură de date, dar mă voi documenta, bănui că nu este mare filozofie. Mulţumesc mult!
Alte întrebări interesante