Biologie, întrebare adresată de emilia1, 8 ani în urmă

salut!! as dori un rezumat la acest text daca se poate

Sinapsa chimică este o joncțiune specială între doi neuroni care le permite să comunice fără ca aceștia să fie conectați fizic.
O sinapsă are mai multe structuri.
Neuronul presinaptic se termină într-un bulb mic numit terminal presinaptic.
Membrana terminală postsinaptică este direct adiacentă, separată de un spațiu mic numit fantă sinaptică.
Un potențial de acțiune determină deschiderea canalelor ionice de calciu porți de tensiune în terminalul presinaptic, influența ionilor de calciu determină veziculele sinaptice să elibereze neurotransmițători prin exocitoză.
Acest neuron eliberează acetilcolină, neurotransmițătorul difuzează rapid prin fanta sinaptică pentru ca moleculele de acetilcolină să se leagă cu un canal de sodiu legat de ligand la membrana postsinaptică care deschide canalul.
Când se deschid suficiente canale ionice de sodiu, celula postsinaptică se depolarizează, iar potențialul de acțiune continuă de-a lungul neuronului.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pantofspart
1

Sinapsa chimică, conținând o multitudine de structuri, este formată de către doi neuroni, aceștia cu ajutorul ei, comunicând neconectați fizic. Fanta sinaotica separă membrana terminală postsinaptică.

Influența ionilor de calciu, determină un potențial de acțiune și, prin exocitoză, eliberarea neurotransmițători de către veziculele sinaptice.

Neuronul eliberează acetilcolină, neurotransmițătorul difuzează rapid prin fanta sinaptică pentru ca moleculele să se lege cu un canal de sodiu de ligand, în scopul deschiderii canalului.

Potențialul de acțiune a neuronului continuă odată cu deschiderea destulelor canale ionice de sodiu, ce depolarizează celula postsinaptică.

Sper că te-am ajutat!! Succes! :)


emilia1: multumesc mult! <3
pantofspart: No problemo ^^
Alte întrebări interesante