Salut , as vrea si eu sa stiu cum se fac aceste exercitii va rog frumos sa imi explicati
4√3 · ( 2√75 - √27 + 3√12) - 2√3 · √48
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
√75 = √(3×5×5) = 5√3
√27 = √(3×3×3) = 3√3
√12 = √(2×2×2) = 2√3
√48 = √(4×4×3) = 4√3
√3 × √3 = 3
4√3 × ( 2√75 - √27 + 3√12) - 2√3 × √48 =
= 4√3 × (2×5√3 - 3√3 + 3×3√3) - 2√3 × 4√3 =
= 4√3 × (10√3 - 3√3 + 9√3) - 2√3 × 4√3 =
= 4√3 × 16√3 - 2√3 × 4√3 =
= 4 × 16 × 3 - 2 × 4 × 3 =
= 192 - 24 = 168
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Geografie,
10 ani în urmă