Limba română, întrebare adresată de mogacristina74, 9 ani în urmă

Salut,ati putea sa ma ajutati un pic...nu gasesc nicaieri apartenenta la comedie...ati putea sa imi schitati un pic asta intr-un mod cat mai scurt,dar care sa cuprinda toate ideile?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aelena65
2
       Comedia este o specie a genului dramatic in care sunt infatisate personaje, moravuri sociale, intr-un mod care starneste rasul, avand totdeauna un final fericit.
     Apartinand genului dramatic, comedia este creata pentru a fi reprezentata scenic, fiind structurata in acte, scene, tablouri, prezenta autorului facandu-se observata prin indicatiile de regie (didascali), modul de expunere dominant este dialogul, combinat cu monologul dramatic.
       Consider ca pera citata este o opera dramatica, deoarece respecta trasaturile de forma si de continut ale acesteia.
       In primul rand, fragmentul selectat isi demonstreaza caracterul dramatic pentru ca este extras din scena ..., actul... si este prezent dialogul dramatic, concentrizat printr-o inlantuire de replici ale personajelor: (aici dai personajele). Acum faci umpic rezumatul la ce se intampla.
     In al doilea rand, textul apartine genului dramatic prin prezenta didascaliilor. Acestea sunt folosite pentru a surprinde gesturile, reactiile si atitudinile personajelor dramatice: (dai exemple).
       Ca in orice opera dramatica, actiunea este structurata in jurul unui conflict dramatic, in fragmentul citat fiind reprezentant (spuni cand).
       Un alt argument incontestabil care sustine apartenenta textului citat la genul dramatic in constituie przenta comicului de nume. Astfel, (spuni fiecare personaj si spui ce inseamna numele lui)-asta nu e important cu compicul de nume.
         Asadar, indeplinind toate trasaturile comediei si, respctiv, ale genului dramatic, putem afirma ca fragmentul ... de ... este o opera dramatica.
Sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante