Limba română, întrebare adresată de FlorinMAN, 9 ani în urmă

Salut!Azi am avut un test la romana oar la ultima parte ne cerea sa demonstram ca poezia apartine operei lirice !Era bine daca am zis:In prina strofa scriitorul descrie....in a doua strofa scriitorul povesteste despre...Si tot asa pana la a patra?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miar
2
sfat ptr viitor: in prima parte se povesteste (pe momentele subiectului la genul epic, iar la poezie pe strofe), iar in partea a doua se spune despre figurile de stil, tipul de narator, masura, ritmul, rima etc.
Răspuns de iulia391
2
E bine si așa. Dar cred ca e mai bine sa începi cu definiția genului liric si sa zici ca in primul rând eul liric își face prezenta prin pronume si verbe la persoana 1 (si dai tu ceva exemple). In al doilea rând sunt prezente imagini artistice, figuri de stil care sunt substanța vie a limbajului poetic(dai câteva exemple). La sfârșit spui de elementele de prozodie, rima, ritm, nr de versuri. Si concluzia, opera se încadrează perfect in genul liric, deoarece prin vocea eului liric, autorul își exprima diverse sentimente legate de condiția efemera a (aici pui tema poeziei)
Alte întrebări interesante