Limba română, întrebare adresată de matematicianul, 9 ani în urmă

Salut imi  da si mie cineva rezumatul cartii Micul print de Antoine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Teodora26
32
  In aceasta poveste este vorba de viata unui copil de sase ani care facea desene.Dar oamenii mari ziceau sa se lase de desen si sa faca geografie , istorie , aritmetica si gramatica.
Mai tarziu acest baiat a devenit pilot si a zburat pretudindeni in lume . A intrebat lumea daca stie cineva ce reprezinta primul lui desen care la pastrat. Nimeni nu raspundea corect la intrebare. 
     Odata pe cand zbura cu avionul s-a prabusit in desertul Sahara . Acolo s-a intalnit cu Micul Print , care era de pe alta planeta de marimea unei case . Copilul l-a rugat pe pilot sa ii faca o oaie ca sa manance baobabii care cresc si se fac uriasi , mai mare ca planeta. Iar ca sa nu ii mananc oaia floarea , el i-a mai desenat o botnita . 
    Micul print a plecat de acasa pentru a vizitasi a cunoaste cat mai multe planete . In planetele vizitate de el a intalnit un rege care se credea peste totstapan , un om ingamfat care avea impresia ca  toti oamenii il admira , un betiv , un om serios care numara stelele , un lampagiu si un om batran geograf care i-a recomandat  sa mearga pe planeta Pamant.Micul print la ascultat si pe Terra a intalnit oameni de toate felurile . A mers 
in desert unde a vorbit cu un sarpe . mai incolo a stat de vorba cu o floare . dupa mai multe zile a gasit o gradina plina de trandafiri ce aratau ca floarea lui care i-a spus ca e unica in lume , iar din cauza asta Micul print s-a intristat. Chiar atunci veni o vulpe care vroia sa fie imblanzita de el . A implanzit-o pana la urma si drept rasplata vulpea i-a zis sa se duca in gradina ccu trandafiri si sa observe ca floare lui este chiar unica.
     Dupa ce a vorbit cu un acar si cu un negutator de hapori s-a intalnit cu pilotul . Lui ii era sete . Au hotarat sa mearga sa caute o fantana . Cand au gasit , au baut si si-au potoli setea . 
    in seara urmatoare, pilotul a mers la MIcul print . L-a vazut pe un zid cu sarpele veninos . Baiatul a cazut in bratele pilotului . Barbatul ii marturiseste copilulului ca nu vrea sa se desparta de el . Micul print ii spusese ca trebuie se intoarca pe planeta lui si ca ii daruieste stelele. 
   Au trecut sase ani de la intalnire , iar pilotul stie ca nu a murit dar totusi era trist de despartire . El noaptea inca priveste stelele amintindu-si de baiat.
Alte întrebări interesante