Limba română, întrebare adresată de marcelconstantin, 8 ani în urmă

salut imi trebuie ai mie un rezumat de Anton Cehov-In ajunul de Craciun repede ca rogggg​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ronzigames
0

Răspuns:

Sper ca te-am ajutat!

Explicație:

"In ajunul de Crăciun" este o nuvelă scrisă de Anton Cehov în 1892. Povestea se desfășoară în casa familiei Trofimov, în ajunul Crăciunului. Fiecare membru al familiei Trofimov are propriile probleme și dorințe, iar sărbătoarea aduce la suprafață conflictele dintre ei.

Tatăl familiei, Trofimov, este un bărbat în vârstă care suferă de o boală terminală. El se simte neputincios și frustrat că nu poate face mai mult pentru familia sa.

Mama familiei, Maria Pavlovna, este o femeie puternică și ambițioasă care vrea să-și ajute soțul și copiii să reușească în viață. Ea este îngrijorată că fiica ei, Liza, nu are un soț bun și încearcă să-l înduplece pe Trofimov să se împace cu fiul lor, Mihail, care a plecat de acasă după ce a avut o ceartă cu tatăl său.

Liza este o tânără frumoasă care se simte sufocată de atenția excesivă a mamei sale și de expectanțele ei înalte. Ea este îndrăgostită de un bărbat mai tânăr, dar își dă seama că nu poate fi fericită cu el din cauza diferenței lor de vârstă și a opoziției mamei sale.

Mihail, fiul mai mare, este un artist talentat care a plecat de acasă după ce a avut o ceartă cu tatăl său. El se simte rănit și supărat că tatăl său nu îl înțelege și nu îl apreciază.

Timp de mai multe ore, fiecare personaj încearcă să-și rezolve problemele și să-și îndeplinească dorințele, dar în cele din urmă toți își dau seama că singurul mod în care pot fi fericiți este să se împace unii cu alții și să înțeleagă că în familie trebuie să existe înțelegere și iubire. Tatăl își cere iertare pentru că nu a înțeles nevoile și dorințele copiilor săi, iar Mihail își cere scuze pentru că nu a înțeles cât de mult înseamnă el pentru tatăl său. La sfârșitul zilei, toți se împacă și sărbătoresc împreună Crăciunul într-o atmosferă de înțelegere și iubire.

Alte întrebări interesante