Biologie, întrebare adresată de sabinelpisoiul, 7 ani în urmă

salut ,ma poate ajuta cineva cu aveste grile am nevoie cat mai urgent mersi​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dagorafam
0

Răspuns:

44.Răspuns corect: 4. Nervul facial nu are origine aparentă în șanțul retroolivar.

45.Răspuns corect: 1, 2 și 3 sunt adevărate. Nervul trigemen este un nerv mixt care are origine aparentă pe fata anterioară a punții și inervează mușchii masticatori prin fibrele sale motorii. Ramura maxilară este, de asemenea, mixtă.

46.Răspuns corect: 1 și 2 sunt adevărate. Pe suprafața cerebelului se găsesc șanțuri superficiale care delimitează lamelele cerebeloase și șanțuri superficiale care delimitează foliile cerebeloase. În plus, există șanțuri adânci care delimitează lobulii cerebelului, dar nu există șanțuri foarte adânci în număr de două care delimitează lobii cerebelului.

47.Răspuns corect: 2 și 4 sunt adevărate. Neurotransmițătorii utilizați în sinapsele adrenergice sunt noradrenalina și norepinefrina.

48.Răspuns corect: 2 și 3 sunt adevărate. Fibră preganglionară a sistemului nervos parasimpatic este mielinizată și scurtă, iar fibră postganglionară este amielinică. Nu există descărcare de adrenalina între fibra preganglionară și cea postganglionară în sistemul nervos parasimpatic.

49Răspuns corect: 2. Fasciculul piramidal încrucișat se încrucișează la nivelul bulbului. Celelalte fascicule ascendente (fasciculul spinocerebelos încrucișat, fasciculul spinotalamic anterior și fasciculul gracilis) se încrucișează la nivelul măduvei spinării.

50Răspuns corect: 1 și 3 sunt adevărate. Sistemul extrapiramidal are origine subcorticală și controlează motilitatea involuntară automată.

51Răspuns corect: 1, 2 și 3 sunt adevărate. Corpusculii Meissner, corpusculii Ruffini și discurile tactile Merkel sunt toți receptori de touch/tactili.

52Răspuns corect: 1 și 3 sunt adevărate. Receptorii fazici răspund cu o creștere a activității la aplicarea stimulului, iar ulterior prezintă o activitate relativ constantă pe toată durata aplicării stimulului. Chiar dacă stimulul este menținut, activitatea receptorilor fazici scade. Fotoreceptorii sunt reprezentați de alți tipuri de receptori.

53Răspuns corect: 3. Musculatura faringelui este inervată de nervii vagi.

54Răspuns corect: 1, 2 și 3 sunt adevărate.

55.Afirmațiile false cu privire la nervii accesori sunt:

Afirmația 3 - rădăcina spinală are origine în cornul anterior al măduvei cervicale. Rădăcina spinală a nervului accesor are originea în cornul posterior al măduvei spinării, la nivelul măduvei cervicale superioare și toracice inferioare.

56. Afirmațiile adevărate cu privire la sistemul piramidal sunt:

Afirmația 2 - majoritatea fibrelor sunt mielinizate.

Afirmația 3 - controlează motilitatea voluntară și involuntară.

Afirmația 4 - fibrele fasciculului piramidal străbat toate cele trei etaje ale trunchiului cerebral.

57.Calea care are deutoneuronul în cornul posterior al măduvei spinării este:

Calea sensibilității tactile fine.

58. Fasciculele care au traiect ascendent prin cordonul posterior al măduvei spinării sunt:

Fasciculul gracilis.

Alte întrebări interesante