Limba română, întrebare adresată de diananicoletadaiana, 9 ani în urmă

salut ! ma puteti ajuta cu o compunere cu titlul in excursie la muzeu (25 randuri ,naratiune ) VA ROG ESTE FOARTE URGENT!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandraxc
3
                                   La muzeu
 
     Acum doua saptamani am fost intr-o excursie cu clasa in Alba Iulia.Acolo am vizitat Cetatea de la Alba Iulia si Muzeul National al Unirii Alba Iulia.
A fost minunat.Acolo erau multe expozitii.Toti statem impreuna intr-un grup si eram uimiti de minunatile de acolo.
    Locul de acolo era foarte spatios si linistit , nu auzeai aproape nimic iar cand vorbeai se audea un ecou.
     Muzeul deține două clădiri cu valoare de monument istoric.Cladirea ''Babilon'' a fost construită între 1851 - 1853, în spiritul arhitecturii romantice. A fost folosită ca pavilion de locuințe pentru ofițeri, iar în 1967 - 1968 a fost reamenajată ca spațiu muzeal. Sala Unirii a fost construită între 1898 - 1900, având inițial destinația de cazinou militar, fiind restaurată în 1922 și între 1967 - 1968. Este clădirea unde s-a votat Unirea Transilvaniei cu România. 
    
uzeul din Alba Iulia a fost inaugurat în 1888 din inițiativa Societății de istorie, arheologie și științele naturii din Comitatul Alba Inferioară, avându-l ca director pe renumitul arheolog Adalbert Cserny (1842 - 1916). În 1929, sub egida ASTREI, a fost organizat ca Muzeu al Unirii. Bogatelor colecții arheologice li s-au adăugat piese valoroase referitoare la istoria modernă a românilor. În 1938, sub conducerea istoricului Ion Berciu, sub noua denumire de Muzeul Regional Alba Iulia, așezământul a intrat în administrația statului român. A cunoscut o amplă reorganizare în 1968, revenind la numele de Muzeul Unirii.
      Acolo am invatat multe lucruri frumoase.
(poti sa mai pui informatii despre muzeu)


diananicoletadaiana: mersiiiiiiiiiiiiiiii
Alte întrebări interesante