Limba română, întrebare adresată de orossara, 9 ani în urmă

Salut! Ma puteti ajuta cu un rezumat pentru cartea HARRY POTTER SI PIATRA FILOZOFA
In cartea de romana de clasa a IX a editura ART este un fragment de 5 pagini .Eu am citit fragmentul dar nu reusesc sa intocmesc un rezumat .
Multumesc anticipat !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de olgutabarizi
19
Hey as putea sa iti fac un rezumat eu? Ca Harry Potter este viata mea si poate te-a putea ajuta

olgutabarizi: Ce fragment e?
olgutabarizi: Harry Potter este singurul copil care a reusit sa ii tina piept lui Cap de Mort , cel mai puternic vrajitor rau. El ramane cu o cicatrice dupa acest fapt insa parintii lui, Lily si James Potter sunt omorati de Lordul Intunecat. Harry este nevoit sa traiasca alaturi de unchiul Vernon, matusa Petunia si varul Dudley. Acestia sunt Incuiati, oameni care nu au legatura cu magia.
olgutabarizi: Harry afla ca are legatura cu magia in ziua cand implineste 11 ani de la Hagrid, pastratorul cheilor de la Hogwarts, scoala de Magie si Vrajitorii. Harry a primit si inainte mai multe scrisori trimise de bufnite insa familia lui non-magica nu a dorit ca el sa afle acest lucru
olgutabarizi: Astfel Harry merge cu Hagrid sa isi cumpere o bufnita , bagheta si alte lucruri vrajitoresti. In data cand acesta trebuia sa ajunga la Hogwarts i se spune sa mearga la platforma 9 3/4 pentru a ajunge la Hogwarts Express, trenul. Acolo el ili ntalneste
orossara: Veni şi ziua următoare, rece, dar foarte senină. Marea Sală mirosea
îmbietor, a cârnăciori prăjiţi, şi răsuna de glasuri voioase, dornice să
vadă un meci de Vâjthaţ cât mai reuşit.
- Trebuie să mănânci ceva!
- Nu vreau! Imposibil! Nu pot să înghit nimic!
Harry se simţea groaznic. În aproximativ o oră, urma să intre în
teren.
- Harry, mănâncă, îl îndemnă şi Seamus Finnigan, trebuie să capeţi
puteri. Căutătorii sunt întotdeauna cotonogiţi de jucătorii din echipa
orossara: asa incepe
olgutabarizi: Ii intalneste pe Ronald Weasley si Hermione Granger. La Hogwarts el joaca vajthat face potiuni si transfigurari. El afla ca la etajul trei al scolii se afla un caine cu trei capete care pazeste cv f important. Descopera alaturi de prietenii lui ca pazeste piatra filozofala, o creatie care detine elixirul tineretii. Descopera ca insusi Lordul Cap de Mort voia sa se reintoarca prin intermediul unui servitor care era la Hogwarts,profesorul Quirell.
olgutabarizi: Cu ajutorul lui Ron si al Hermionei el reuseste sa treaca de cainele cu trei capete si de o partida apriga de sah. Reuseste prin oglinda lui Erised sa ia piatra filozofala. Oglinda era o reflectie care iti daruia lucrul cel mai dorit. Astfel Harry reuseste sa ii zadarniceasca planurile lui Cap de Mort si sa il omoare pe Quirell.. insa nu pt mult timp. Lordul se va intoarce..
olgutabarizi: Sper ca te.am ajutat.. lumea lui Harry este plina de magie si merita sa incerci sa citesti. Mie Harry mi-a schimbat viata mult.. Succes! Chiar e lectie despre Harry in a noua???
Alte întrebări interesante