Limba română, întrebare adresată de NeaRaţă123, 9 ani în urmă

Salut, ma puteti ajuta si pe mine urgent cu o compunere ARGUMENTATIVA , cu titlul "Importanta apei in natura " ? Va rog, multumesc , astep raspunsuri.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Adee22
11
Omul a folosit apa in diferite scopuri, inca din cele mai vechi timpuri. La inceput a folosit apa izvoarelor, a paraielor, a raurilor; cu timpul a folosit apele pentru transport, mergaind initial in sensul curentilor, apoi a invatat sa calatoreasca si impotriva curentului si sa pluteasca pe apa lacurilor, a marilor si a oceanelor. Cu luntrii si plute primitive vechile popoare, cum ar fi polinezienii au impanzit toate arhipelagurile Pacificului. 
Apa i-a dat omului si resurse de trai: alge, pesti, mamifere acvatice, unele saruri minerale, pescuitul fiind una dintre primele indeletniciri ale omului. Si astazi mai sunt popoare care au ca baza a hranei de toate zilele resursele oceanice, si mai ales, pestele; de exemplu, japonezii care sunt cu predilectie ihtiofagi (mancatori de peste), ca si populatiile din jurul regiunilor circumpolare. 
Omul a folosit forta motrica a raurilor, construind la inceput instalatii primitive (mori, joagare,pive), pentru ca pe masura dezvoltarii societatii umane si a tehnologiilor, sa se ajunga in zilele noastre la hidrocentrale moderne care sa furnizeze energie in valoare de milioane de kilowati putere. 
Unele lacuri de pe suprafata Pamantului folosesc, fie pentru transport, pescuit, sau extractia unor saruri, fie in scop turistic, pentru vilegiatura Altele sunt folosite pentru alimentarea cu apa a localitatilor; cele cu apa sarata, de obicei au proprietati curative, fiind folosite in scopuri terapeutice( cum ar fi, de exemplu la noi in tara, lacurile Techirghiol, Amara, Sovata, Ocna-Sibiului). Lacurile glaciare sunt folosite in scopuri turistice. 
La nivel mondial, unul din criteriile dupa care se apreciaza gradul de civilizatie al unei tari este consumul de apa pe cap de locuitor. Buna intretinere a locuintelor si a institutiilor , salubritatea localitatilor, dezvoltarea industriilor nu ar fi posibile fara apa. 
Dupa cum s-a amintit si mai sus , apa are roluri deosebit de insemnate in natura, pentru viata omului cat si pentru dezvoltarea in intretinerea proceselor industriale. Astfel, sintetizand aceste multiple roluri, s-ar putea pune in evidenta cateva.
Apa raurilor, a lacurilor, a marilor si a oceanelor a constituit pentru om, inca din cele mai vechi timpuri, mijlocul de transport cel mai lesnicios. 
Transporturile pe apa au mai multe avantaje decat cele pe uscat: au o mai mare capacitate, fiind astfel, avantajoase pentru marfurile grele si voluminoase sunt mai ieftine si mai sigure. Pe aceasta cale se transporta, de obicei, marfuri grele care nu se altereaza usor (lemn, sare, pietre de constructii, combustibili minerali, fier, minereuri etc.). 
Răspuns de AwwrAlex
4
Mulți mă întreba la ce ne ajuta apa.Pai în primul rand daca nu ar fi apa nici noi nu am mai existe.În al doilea rand dacă nu ar mai fi apa înseamnă ca nici ploi și recoltate s-ar strica.Și mai ales vara , când sunt 30-35 de grade afară și ai da orice pentru un pahar cu apa rece ca gheata. SPER CA TE-AM AJUTAT:))
Alte întrebări interesante