Studii sociale, întrebare adresată de fulopandrea95, 8 ani în urmă

Salut!
” Medicina este de două feluri: una care provoacă puterea și vitalitatea celui sănătos, iar alta tratează bolile.”
Ajutați-mă vă rog frumos. Am nevoie de explicațiile voastre referitor la acest citat.
Aș fi recunoscătoară dacă m-ați putea ajuta :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de livioararascan
1

Asa cum afirma citatul de mai sus, medicina este de doua feluri: una care curata sufletul omului de impuritatile aduse de grijile vietii si ii da putere sa se bucure de fiecare clipa traita, ancorandu-se in prezent, iar alta, care vindeca trupul.

Din punctul meu de vedere, toate bolile sunt cauzate de gandurile noastre, de modul in care decidem sa reactionam la factorii externi si de perceptia noastra asupra celor ce ne inconjoara. Daca ne-am curata mintea de gandurile toxice si nu le-am mai lasa sa isi faca 'cuib' si sa-si intensifice puterea, corpul nostru nu s-ar mai imbolnavi si si-ar pastra puritatea pe care a pierdut-o odata cu trecerea timpului.

Mintea umana este atat de complexa si plina de mister, ca nu ar trebui sa fim surprinsi ca exista cai naturale de vindecarea a ranilor trupului. Totul tine de forta cu care noi credem ca ne putem insanatosi.

Data viitoare cand ne imbolnavim ar trebui sa fim atenti la gandurile noastre si sa ne cercetam sufletul sa vedem care este cu adevarat cauza, dar daca consideram ca nu avem forta necesara de a duce totul pana la capat, atunci este necesara interventia medicilor.



Alte întrebări interesante