Istorie, întrebare adresată de AlexandruGabriel, 8 ani în urmă

Salut, profu de istorie a dat o tema super nasoala... si nu stiu efectiv sa o fac. As avea nevoie de ajutorul vostru, nu conteaza cat de mare este, corect sau gresit. Am primit urmatorul enunt: ,,Sunt guvernatorul unie colonii si adopt niste masuri pentru a eficientiza colonia.''

Eu trebuie sa dau exemple de masuri care sa fie favorabile atat pentru membrii coloniei cat si pentru tara care-i apartine colonia.

Cel care imi raspunde cel mai bine primeste premiul!
Multumesc mult!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sam92
1

In primul rand as securiza respectiva colonie.As interveni in luptele intertribale, as construi o noua identitate nationala in respectiva colonie.In acelasi timp, as imparti societatea coloniei in clase sociale distincte, dar "permeabile".Adica membrii societatii sa aiba posibilitatea de a accede intr-o clasa sociala superioara.De exemplu, as concesiona platatiile de cacao pentru un procent de 60% din productie.Daca vine altcineva si imi propune 65% din productie, el gandindu-se ca va creste productia, cu atat mai bine.

A doua masura pe care as lua-o ar fi construirea unui destul de complex sistem monetar-financiar, care sa lase impresia de prosperitate.De exemplu, as permite coloniei sa aiba o moneda proprie, bineinteles neconvertibila in moneda metropolei.Guvernatorul ar putea fi chiar un bastinas, bineinteles secondat de consilieri a metropolei.Acest sistem financiar ar fi unul inchis, pentru a nu facilita relatii economice cu exteriorul, altfel decat prin intermediul metropolei.Acest sistem va incuraja exportul, fiind construit de asa maniera incat nivelul prosperitatii relative a coloniei sa depinda de export.

A treia masura pe care as lua-o ar tine de cultura coloniei.Filmele, cartile, muzica, toate ar preamari cultura metropolei.Eroii ar fi oamenii metropolei, dar care se poarta intodeauna frumos cu bastinasii.Cultura traditionala ar fi intodeauna zugravita ca fiind inferioara celei metroplitane, orice incercare de rezistenta culturala ar fi luata in zeflemea, bastinasii fiind facuti sa adopte cultura metropolei.Colaborationismul ar fi prezentat ca fiind atitudinea sociala dezirabila, care aduce beneficii atat individuale cat si colective.

A patra masura tine de sistemul judiciar.As permite un dublu sistem de legi.Unul bazat pe legea pamantului, dar pe care l-as submina prin numirea judecatorilor si procurorilor si unul bazat pe sistemul de drept metropolitan care prin rigoarea sentintelor le va apare bastinasilor ca find superior.

Alte întrebări interesante