Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Salut!vreau ca cineva să-mi facă o compunere în care să aivă 15 cuv. derivate cu sufixe si 10 cuv. derivate cu prefix de trei sferturi de caiet stundentesc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Criss121111
1
Mai demult am primit o provocare mai bine zis acum cateva luni . Provocarea mea a fost sa ma duc la oameni pe strada si sa le spun sa imi zica un cuvant cu prefix si unul cu sufix .
Prima oara am fost la domnul Dragnea care a vrut sa imi zica 2 cu sufixe si 2 cu prefixe . Acesta mi-a spus floricica,cantareste,inflorit si indecis . I-am multumit si m-am dus mai departe si am intrebat-o pe doamna Constantina daca imi poate spune un cuvant cu prefix si unu cu sufix.Aceasta imi spune psihologie si inlocuit . A fost destul de ciudat pentru mine dar totusi am ras deoarece fiecare sta si se gandea indeajuns de mult. Ma simnteam ca la scoala cand doamna invatatoare imi spunea sa spun in fata clasei ce am invatat .
Dupa ce terminasem sa le pun intrebari oamenilor m-am dus la prietenii mei sa ii intrrb si pe ei , iar ei mi-au spus :invatatura,invatatcel ,laudaros,indecis,intolerant ,.
A fost o zi super ciudata dar mi-a placut !!


sper ca te-am ajutat !!

Utilizator anonim: la mate poti sa ma ajuti ???
Criss121111: cred ca da
Criss121111: trimite exercitiul
Criss121111: a si poti da coroana ?
Utilizator anonim: intra la mine si uitate la intrebari
Utilizator anonim: eu tias da coroama dar nu stiu cum
Criss121111: ok
Criss121111: nu-i nmc imd ma uit
Alte întrebări interesante