Limba română, întrebare adresată de andreigtare, 8 ani în urmă

Salut! Vreau si eu o compunere imaginara cu titlul copacul -COPACUL CALATOR-. Va rog frumos.m!! Dau coroana si multe puncte!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
5
Se spune ca acum zeci de ani, trăia un copac călător. Acesta călătorea din sat în sat pentru că îi plăcea sa-i ajute pe oameni. Aceștia din urmă îl răsplăteau cu multă dragoste și afecțiune. Copacul călător iubea foarte mult copii și deaceea îi lăsa să stea pe crengile lui toată ziua. Dar a venit o zi în care copacul s-a îmbolnăvit. La auzul veștii, toți oamenii s-au strâns lângă el pentru a-l ajuta. Din ditamai copacul de falnic parcă mai rămăsese doar umbră. Oamenii au adus tot felul de doctori din toate colturile lumii dar nimeni nu știa ce are. Intr-o zi, trecu pe lângă copac o salcie zburătoare. La vederea ei, copacul călător parcă înflori dintr-o dată. De atunci unde zboară copacul călător, zboară și salcia zburătoare și se pare că încă mai zboară și -n ziua de azi.
Răspuns de Utilizator anonim
6
Acum mult timp , într-un mic sătic trăia un copac inedit ... copacul zburător ! Da,da,auziți bine ! Era în grădina unei fete mici , care avea 7 anișori , și acest pom era singurul lucru mai de preț pe această lume . Îl îngrijea cu iubire și l-a vegheat mereu .
Toate aceste lucruri până într-o zi , atunci când pomul și-a dat seama că viața asta e mult prea plictisitoare pentru el . A început să călătorească noaptea , și avea o dorință : să vadă România , despre care auzise multe . A mers zile și nopți , săptămâni și a ajuns în România . El , a ajuns prima oară în Constanța , la mare . Nu a fost cuminte și a făcut numai răutăți . A mers prin nenumărate județe , unde și-a jignit prietenii , ceilalți pomi spunându-le că ei nu au nimic bun și sunt foarte plictisitori . Toți , auzind asta au vrut să îi dea o lecție . Pomii i-au pregătit o capcană . S-au aliat cu Vrăjitoarea "Ispravă" și dacă mai avea să zică asta , i se lua puterea magică de a zbura , întorcându-se la el acasă . Nerezistând tentației , el a mai spus asta , ceea ce l-a făcut să rămână fără aripi .
El s-a întristat , și și-a dat seama că a fost foarte lăudăros cu ceilalți pomi !!!
Alte întrebări interesante